E Bulut Hizmet Sözleşmesi
Bu sayfadaki metin E Bulut ile müşteri arasındaki kullanım sözleşmesidir. Müşteri, E Bulut hizmetlerini kabul etmekle aşağıdaki sözleşmeyi kabul etmiş sayılır.
1- Taraflar
1.1: Bu sözleşme E Bulut ve kişi/kuruluş (müşteri olarak adlandırılacaktır.) arasında E Bulut’a ait olan sitede alınacak olan hizmetlerin kullanılması ile aşağıda belirtilecek olan madde ve koşullar ile işbirliğine imza atmış olacaktır.
Aşağıdaki şartlar ve koşullar.
1.2: Her iki taraf da bu sözleşmede kayıtlı bilgilerin doğru olduğunu beyan, kabul ve taahhüt eder.
2- Konusu
2.1: Bu sözleşme, müşterinin web sitesi işlem bilgilerine, sipariş bilgilerine, gönderilen mesaj bilgilerine ve kayıt işlemi sırasında müşterinin ödediği ücretlere göre neler yapıp yapamayacağını düzenler. Bu hizmetler ve işlemler aşağıda açıklanmıştır.
2.2: Üyelik bilgileri, müşterilerin kayıt olurken girdiği bilgilerdir. Bu bilgiler işlemlerin yapılmasına esas teşkil edeceğinden, müşterilerin ve üyelerin bu bilgileri hatasız ve eksiksiz olarak girdikleri kabul edilmektedir.
3- Sorumluluklar
3.1: E Bulut, müşterinin isteği üzerine, müşterinin hizmetlerini sipariş olarak sağlayacaktır. E Bulut, sipariş üzerine gelen bir mesajı kabul etmekle ilgili ücretleri tahsil ettiğini kabul eder ve ilgili siparişte belirtilen hizmetlere hazırlanmayı taahhüt eder. Hazırlık süreci, alınan hizmet içeriğine ve yapılandırma gereksinimlerine bağlı olarak değişebilir. Müşteriye ürünün hazırlanmakta olduğu e-posta veya telefon ile bildirilir ve müşteri panelinde ürün durumu "aktif" olarak göründüğünde hizmet etkinleştirilir.
3.2: Ödeme şekli, KDV farkı, düşülecek toplam tutar ile birlikte siparişte belirtilecek ve ödeme, müşterinin aylık veya yıllık ödeme tercihine göre E Bulut tarafından bildirilecektir.
3.3: Sipariş kabul edilip işlem onaylandıktan sonra E Bulut, müşterinin sipariş detaylarında hizmetle ilgili kontrol paneli şifresini iletir, kullanım süresi müşteriye verilir ve hizmet başlar. İlgili hesap numarası ve şifrenin sorumluluğu müşteri ile iletişim tarihinden itibaren müşteriye ait olup, bu hususlardan doğabilecek her türlü zarar ve ziyandan müşteri sorumlu olacaktır.
3.4: Sunucu barındırma (hosting) hizmetlerinde; E Bulut 7/24 elektrik, klima ve internet bağlantısı vaat ediyor. E Bulut, tüm elektrik sistemleri, UPS, jeneratörler ve iklimlendirme sistemlerinin veri merkezi altyapısı içinde bakımını ve takibini yapmaktadır. Yine Data Center altyapısında oluşan sorunlardan dolayı oluşabilecek elektrik kesintileri ile operatörlerden kaynaklı internet kesintileri için E Bulut sorumlu tutulamaz.
Aksi belirtilmedikçe sunucu üzerinde oluşabilecek donanım ve yazılım sorunları müşteriye aittir.
3.5: Müşteri, kullandığı hizmetler kapsamında E Bulut'tan aldığı talimat ve uyarılara uymayı taahhüt eder. Müşteri, E Bulut'tan gelecek her türlü uyarı veya bildirime uyacağını ve aldığı hizmetlerden yararlanacağını beyan, kabul ve taahhüt eder. Müşteri, Barındırma Hizmetlerinde kullanıma sunulan Hizmetleri üçüncü şahıslara ücretli veya ücretsiz ve/veya sınırlı veya belirsiz bir süre için dağıtamaz veya satamaz.
3.6: Müşteri, Hizmette yer alan yazılım ve programları, erişim hakkına sahip olmadığı dosya veya programlara erişmek için kullanmayacağını ve bu tür sorunlar nedeniyle herhangi bir soruna neden olmayacağını veya neden olmayacağını taahhüt eder.
3.7: Müşteri, alan adı, hosting veya hizmetlerin kullanımı sırasında doğan veya sözleşme süresince yürürlükte olan her türlü vergi, ücret ve benzeri yükümlülüklerin Müşteri'ye ait olduğunu ve yerine getirileceğini kabul ve taahhüt eder.
3.8: Müşteri, müşteri hizmetlerinde barındırılan tüm dosya, belge ve programlardan, web sitesi ve e-posta hizmetlerinden yararlanacağı ve yararlanacağı tüm işlemlerden kendisinin sorumlu olduğunu, doğabilecek her türlü hukuki ve cezai sorumluluğu kabul ve taahhüt eder.
Bu tür verilerden, bilgi ve beyanların hukuka aykırılığından kaynaklanmaktadır. Bu alandaki olası sorunlardan dolayı E Bulut'a herhangi bir arıza bildirilemez. E Cloud, web sayfalarını yayınlanmadan önce incelemez ve kullanıcı tarafından oluşturulan sayfaların içeriğini doğrulamaz, onaylamaz veya başka bir şekilde sorumluluk kabul etmez. E Bulut, bu kuralların ihlali veya başka herhangi bir nedenle veya E Bulut'un kendisine veya herhangi bir kullanıcıya zararlı olduğuna inandığı için kullanıcı hesaplarını feshedebilir. E Bulut, yasalara veya etik değerlere aykırı davranış ve davranışların öğrenilmesi halinde, müşteriye herhangi bir bildirimde bulunmaksızın hizmeti derhal kaldırma veya iptal etme hakkını saklı tutar.
E Bulut, yasal veya etik değerleri ihlal eden alan adlarının yanı sıra, hosting, sanal sunucular ve yasa dışı içerikli diğer tüm hizmetleri kaldırma veya müşterilere haber vermeksizin hizmetleri iptal etme hakkını saklı tutar.
3.9: E Bulut, sunduğu hizmetlerde müşteri verilerinin, veri içeriğinin ve e-posta ile kullanılan tüm verilerin yanlış kullanımından kaynaklanabilecek maddi veya manevi zararlardan sorumlu değildir. Verilerin yedeklenmesi ve saklanması sorumluluğu müşteriye aittir. E Bulut, Müşterinin Yönetilen Hizmetlerindeki tüm verileri periyodik olarak yedekleyecek ve bakımını yapacaktır. Bununla birlikte, E Bulut hizmetinde meydana gelebilecek olası kesintiler veya veri kaybı nedeniyle oluşabilecek hata, hasar ve kayıplardan E Bulut sorumlu değildir. Bulut sunucu hizmeti, yalnızca müşteri yedekleme hizmetini aldığında yedeklenecektir.
Sözleşme metninde aksi belirtilmedikçe veya müşteri FKM (Felaket Kurtarma Merkezi) hizmeti almadıkça, veri kaybından dolayı oluşabilecek maddi veya manevi zararlardan E Bulut sorumlu tutulamaz. Diğer tüm durumlarda, sözleşme metninde aksi belirtilmedikçe, verilerinin yedeklenmesinden müşteriler sorumludur.
3.10: Bir alan adını kaydederken, süresi dolmuş veya artık mevcut olmayan IP adresleri gibi teknik bir sorun nedeniyle adın kaydedilip kaydedilemeyeceğini kontrol etmek müşterinin sorumluluğundadır. E Bulut, müşteri tarafından sipariş edilen isimleri sorunsuz bir şekilde kayıt altına alacaktır. E Bulut'un web sitesindeki yanlışlıklar nedeniyle alan adının whois üzerinden transfer edilmesi iyi bir alternatiftir.
E Bulut, bir alan adının kayıt veya yenileme ücretini, derhal rapor ederek düzeltilmesini isteyebilir. Fakat ilgili domain bu süre zarfında başka birileri tarafından tescil edilmiş olur ise E Bulut herhangi bir sorumluluk kabul etmez. Domain tescil veya yenileme ücretini ilgili müşteriye iade edecektir.
Bir alan adı için kayıt ve ödeme maliyeti tedarikçiler tarafından belirlenir. Bunun nedeni, E Bulut'un müşterinin istekleri doğrultusunda alan adı üzerinde hareket etmesidir. Tedarikçi fiyatları artırdığında sitede listelenen ücretler değişir. Dolayısı ile Müşteri daha sonra E Bulut ile iş yaparken yeni bedeli ödemek durumundadır.
3.11: E Bulut, müşteriye verdiği ilgili hizmetlerdeki lisanslamalar (tüm yazılımlarda içerisinde olmak üzere) aksi belirtilmedikçe Müşteriye aittir. Müşterinin sözleşmedeki herhangi bir şartı, e-bulut tarafından sağlanan yazılım için geçerlidir. Yazılımın kullanılmasından doğabilecek maddi ve manevi zararlardan E Bulut sorumlu tutulamaz.
4- Süre
4.1: Sözleşme tamamlandıktan ve internet üzerinden iletildikten sonra belirtilen hak ve yükümlülükleri başlar.
4.2: Sözleşme süresi, müşterinin ilgili hizmeti sipariş ederken seçtiği ödeme süresini kadarını kapsamaktadır.
4.3: Bir sözleşme süresinin bitiminden önce, her iki taraf da sözleşmenin sona erdiğini açıklamalıdır. Bu, son kullanma tarihinden en geç 10 iş günü önce yapılmalıdır. Herhangi bir ücret değişikliği yürürlükte kalacak ve yeni ücretler açıklanmalıdır.
5- Ücret
5.1: Bu sözleşme, talep edilen hizmetleri ve ödenecek ücretleri özetlemektedir. Ücretler, listelenen fiyatlara KDV eklenerek hesaplanır. Müşteriler sipariş verdikten sonra toplam ücreti müşteriye ibraz ederek öderler.
5.2: E Bulut, önceden haber vermeksizin fiyat ve tarifelerde gelecekte değişiklik yapma hakkı. Müşteriler, hizmeti satın aldıklarında bu değişiklikleri kabul ederler.
5.3: Fatura tarihinde, müşteriler para birimlerini bankanın cari döviz kuru üzerinden değiştirerek bir ücret öderler.
5.4: Ücretler web sitesi üzerinden online olarak veya sitede belirtilen banka hesabına banka havalesi/EFT yoluyla ödenebilir. Müşterinin adı, ödeyenin adı olarak kullanılmalıdır. Aksi takdirde E Bulut belge talep etme hakkını saklı tutar. İşlemler ancak istenen belgeler alındıktan sonra başlayacaktır.
5.5: Ödemede gecikme olması durumunda E Bulut kur farkı fatura kesebilme hakkını saklı tutar.
5.6: E Bulut, müşteri ödeme işlemine kadar kullanılan hizmeti kapama ve açma haklarını gizli tutar.
5.7: Hizmetini yenilemek için otomatik ödeme talimatı veren Müşteriler, hizmetin sona erme tarihinden 15 gün önce otomatik olarak faturalandırılacaktır.
5.8: Bulut Sunucu Hizmetini kullanan müşterilerden gelen yinelenen aylık ödemeler, hizmet sonlandırılmadan 3 gün önce kredi kartlarından otomatik olarak çekilecektir. Kredi kartı bilgileri şifrelenir ve ilk ödeme anında sistemde saklanır. Aksi kararlaştırılmadıkça, hizmetinizi iptal ederek yinelenen ödemeleri durdurabilirsiniz. İptal, hizmet süresinin bitiminden en az 7 gün önce destek sistemine bildirilmelidir. Bilgiler olmadan, yinelenen ödemeler kredi kartınızdan düşülecektir.
6- Fesih
Bu Sözleşme'nin herhangi bir hükmünü ihlal ederek sorumluluk ve yükümlülüklerinizi yerine getirmezseniz veya bu Sözleşme'nin ön yüzündeki herhangi bir bilginin yanlış olduğu anlaşılırsa, yukarıdaki Sözleşme'nin askıya alınması geçerli olacaktır. gün veya daha fazla, E. Bulut sözleşmeyi talep veya fesih olmaksızın tek taraflı olarak feshetme hakkını saklı tutar.
Bu şekilde çıkış yaptıktan sonra müşteri şunları yapabilir: Kalan süreye bakılmaksızın son ödenen sözleşme bedelini talep edemeyeceğinizi ve fesih anında geçerli olan önceki sözleşme bedelinin beş katı ticari ceza ödeyeceğinizi beyan, kabul ve taahhüt etmektesiniz.
Müşteri, fesih tarihinden 10 gün önce yazılı olarak feshedilmek kaydıyla, süre sonunda işbu Sözleşmeyi hiçbir sebep göstermeksizin feshetme hakkına sahiptir.
Sözleşme'nin Müşteri tarafından Sözleşme'nin feshinden önce feshedilmesi halinde, Sözleşme'nin feshine kadar ödenmesi gereken ücretlerin 1/2'sini peşin olarak ödeyeceğini beyan, kabul ve taahhüt eder. Müşteri, Hizmetlerin başlamasından on beş (15) gün sonra, Hizmetlerden önce ödenen ücretlerin iadesini almayacağını taahhüt eder.
Müşteri, Sunucu/Cihaz Barındırma Hizmetlerinin sona ermesinden sonra en geç üç (3) ay içinde Cihazı almakla yükümlüdür. Bu süre içerisinde teslim alınmayan ekipmanlardan E Bulut sorumluluk kabul etmez. Bu cihazlar üzerinde herhangi bir hak iddiasında bulunmadığınızı kabul ve beyan etmektesiniz.
7- İletişim ve Bilgi Adresleri
7.1: Taraflar, sözleşmeden doğan her türlü iletişimin yargı yeri olarak Sipariş Adresinde belirtilen adresi kabul, beyan ve taahhüt etmişlerdir.
7.2: Bu adreslere gönderilen hizmetler, taraflara ulaşmamış olsa dahi verilmiş sayılır. Bu adreslerdeki herhangi bir değişikliği yazılı olarak karşı tarafa bildirmediğiniz sürece eski adresleriniz yürürlükte kalacaktır.
7.3: E Bulut, Süre boyunca Müşteri'ye tahsis edilen e-posta adresine mesaj, bilgi, mektup, hatırlatma, ödeme bildirimi, transfer planı ve banka ekstresi gönderebilir. Söz konusu elektronik iletinin alınmadığını veya teslim edilmediğini iddia edemezsiniz ve bu iletinin gönderildikten bir gün sonra usulüne uygun olarak teslim edilmiş sayılacağını beyan, kabul ve taahhüt etmektesiniz.
8- Ücretin ödenmesinde Temerrüde Düşülmesi
8.1: Müşteri tarafından alınan hizmetler için başvuru tarihinden itibaren yedi (7) gün içinde ödeme yapılmaması durumunda Müşteri temerrüde düşecektir. Bu durumda E Bulut talep üzerine kur farkı faturası kesebilir veya fatura tarihinden itibaren gecikme faizi uygulayabilir. Müşteri, temerrütler ve kur farkları için bu faizi tahakkuk ettireceğini beyan ve taahhüt eder.
8.2: Müşteri, E Bulut'un bir hak talebine karşı dava açması veya dava açması halinde, aylık gecikme faizi, ödenmemiş bakiyenin cezai şartı, avukatlık ücretleri ve diğer tüm yasal masrafları kabul eder.
8.3: E Bulut, Müşteri'nin işbu Sözleşme kapsamındaki alacaklarını tahsil etmek için koruyucu garanti ve ihtiyati tedbir kararları için yasal bir merciye başvurması halinde teminatsız ihtiyati tedbir ve tedbir kararı çıkarma hakkını saklı tutar. Mahkemece teminat istenmesi halinde Komisyondan ve her nevi Bankadan teminat alınacağını ve bu hususlara itiraz etmeyeceğini taahhüt ederim.
9- Geri Ödeme Koşulları
9.1: E Bulut'tan alınan hizmetler 15 gün içerisinde rezervasyonsuz iade edilebilir. 15 günden sonra geri ödeme yapılmayacaktır. Müşteriler iade taleplerini ancak müşteri paneli üzerinden destek talebi oluşturarak bildirebilirler. Yalnızca hosting ve sunucu hizmetleri geri ödeme için uygundur. Müşterinin kullanım süresine eşdeğer tutarı iade etmeyeceğiz. Havale/Eft/posta çeki ile yapılacak iadelerde banka işlem ücretleri sizden kesilecektir. İade talebini takip eden 7 iş günü içerisinde para iadesi yapılacaktır. Kampanya kapsamında satın alınan hizmetlerden birinin iade edilmesi durumunda diğer hizmetler normal tarifemize dahil edilecek ve iade tutarı buna göre hesaplanacaktır.
9.2: Satın aldığınız domain hizmetini başka bir firmaya transfer edebilirsiniz (taşıma hizmeti). Bu işlem için ücret alınmaktadır.
9.3: Alınan bir bulut sunucu, vps, vds hizmetini iptal etmeniz durumunda işlem ücreti ve alınan hizmeti kullandığınız gün sayısının parasal değeri iade edilen tutardan düşülecektir. Ayrıca, bir bulut sunucusuyla birlikte bir lisans hizmeti satın aldıysanız lisans ücretleri iade edilmez.
10- Kampanyalar
10.1: E Bulut kampanya detaylarını ve şartlarını kampanya sayfasında ve ilgili linklerde sunmaktadır. Bu şartları ihlal etmeniz durumunda E Bulut gerekli işlemleri yapma ve hizmetinizi sonlandırma hakkını saklı tutar.
11- Yetkili Mahkeme ve İcra Daireleri
11.1: Bu sözleşme her iki tarafça okunmuş, anlaşılmış ve imzalanmış on bir (11) madde ve alt başlıktan oluşmaktadır. (Sipariş internet üzerinden E Bulut'a iletildiğinde imza atılmış sayılır). E Bulut zaman zaman yeni makaleler ve alt başlıklar ekleyebilir, çıkarabilir veya değiştirebilir. Bu değişiklikler yapıldıktan sonra en az 7 gün süreyle Müşteri Paneli (http://www.E Bulut.com/panel) tarafından yansıtılacaktır. Müşteri, değişiklikleri kabul etmediğini E Bulut'a yazılı olarak bildirmedikçe, bu değişiklikleri peşinen kabul edeceğini beyan ve taahhüt eder.
11.2: İşbu Sözleşme'nin ifası sırasında doğabilecek her türlü ihtilafın çözümünde İstanbul Mahkemeleri ve Kolluk Kuvvetleri yetkilidir.
KİŞİSEL VERİLERİN KORUNMASINA YÖNELİK AYDINLATMA METNİ
Teknoloji ve dijitalleşmenin yaygınlaşmasıyla birlikte kullanıcılar internette pek çok iz bırakabilmektedir. Hem kamu hem de özel kurum ve kuruluşlar, bir hizmetin veya ürünün piyasaya sürülebilmesi, etkin bir şekilde halka arz edilmesi, geliştirilmesi ve pazarlanması için uzun bir süredir kişisel veri niteliğindeki bilgileri bizim deyimimizle izlerimizi toplamakta, satmakta veya paylaşmaktadırlar. Bu veriler toplanırken de kişisel verilerin sınırsız ve gelişigüzel olması, yetkisiz kişilerin erişimine açılması, amaç dışında ya da kötüye kullanılması, hakların ihlal edilmesiyle kişisel veriler konusu kritik bir hal almaya başladı. Bu sebeple, sınır ötesi veri akışının güvenli bir hale alması için KVKK ortaya çıkmıştır. KVKK, hizmeti alan kişi ile hizmeti veren kişinin verilerinin nasıl korunacağının karşılıklı güven sözleşmesinin teyidi olarak tanımlanabilir.
NASIL UYUM SAĞLARIM?
KVKK kanunu ile kişisel veri içeren tüm bilgi teknolojisi sistemlerinin internet üzerinden gelebilecek her türlü izinsiz erişim tehdidine karşı korunması zorunlu hale getirilmiştir. Bu verileri korumak için alınacak tedbirler arasında en önemli nokta bir güvenlik duvarı (firewall) kullanılmasıdır.
Düzgün ve doğru yapılandırılmış bir güvenlik duvarı ile kullanmakta olduğunuz internet bağlantısı üzerinde gelen ve giden veriyi derinlemesine analizler gerçekleştirerek kontrol altında tutabilirsiniz. Bu sayede olası ihlallere karşı güvenlik duvarınız İnternet giriş ve çıkış trafiğini keserek tehditleri bertaraf etmek üzerine konfigüre edilmelidir. KVKK kanununda açık olarak kişisel veri içeren bilgi teknoloji sistemlerinin internet üzerinden gelen izinsiz erişim tehditlerine karşı korunmasında alınabilecek öncelikli tedbirler sıralanmıştır. Bu tedbirler Firewall kullanımı, ağ geçidi kullanımı, loglama alt yapısının kullanılması, antivirüs yazılımları kullanmak, patch yönetimi, yazılım güncellemeleri ve benzeri şekilde belirtilmektedir.
Ayrıca, kişisel veri içeren sistemlere erişimin de sınırlı olması gerekmektedir. Bu kapsamda çalışanlara, yapmakta oldukları iş ve görevler ile yetki ve sorumlulukları için gerekli olduğu ölçüde erişim yetkisi tanınmalı ve kullanıcı adı ile şifre kullanılmak suretiyle ilgili sistemlere erişim sağlanmalıdır. Söz konusu şifre ve parolalar oluşturulurken, kolay tahmin edilecek rakam ya da harf dizileri yerine büyük küçük harf, rakam ve sembollerden oluşacak kombinasyonların tercih edilmesi sağlanmalıdır.
AÇIK RIZA METNİNİ ONAYLADINIZ, ŞİMDİ KİŞİSEL VERİLERİNİZE NE OLACAK?
Kanunen açık rıza, bir kişinin verilerinin gönüllü olarak veya başka bir tarafın talebi üzerine işlenmesine rıza göstermesi anlamına gelir. Açık rızanın bir diğer anlamı, veri işleyene yapılacak işlemler konusunda yol göstermesidir. Kişi rıza beyanı ile hukuki değerine ilişkin aldığı kararı veri sorumlusuna fiilen bildirir. Açık rıza, öznenin işlediği verilerin sınırlarını, kapsamını, yöntemini ve süresini belirlemesine de olanak tanır. Bu rızanın alınabilmesi için verilerin birtakım bileşenlerle birlikte sunulması gerekir. Önceden bilgilendirilmiş rıza, bilgilendirilmiş bir rıza formu aracılığıyla da alınabilen rıza için esastır. İlgili kişinin, belirli bir tüzel kişi için geçerli olan açık rızayı alırken bu rızayı gönüllü olarak vermesi gerekir. Günümüz dinamikleri göz önüne alındığında, dijital dünyada iletişim merkezleri, kutular aracılığıyla, kısaca sözlü, elektronik veya yazılı olarak kişisel verilerin işlenmesine açık rıza verilebilmektedir. Bu noktada veri sorumlusu, veriden bu rızayı alarak ilgilinin kimliğini belirleyerek, bireyi bilgilendirerek ve özgür iradesine saygı duyarak görevini ifade eder. Bir kişinin açık rızasını almak istediği andan itibaren şartlı sözleşmeler yapılabilir.